De Voortse Hoeve

Ons logo bestaat uit een vrolijk, open huis met daarin veel verschillend gekleurde puzzelstukjes, die het huis in komen en er na verloop van tijd ook weer uitgaan.

Dit verwijst naar de kinderen die bij ons komen wonen: allemaal verschillend, vanuit een andere achtergrond. Iedereen mag zichzelf blijven, maar we wonen een tijdlang onder hetzelfde dak en vormen zo samen één geheel. Dat is soms wel eens een heel gepuzzel en soms moet er heel wat geschoven en uitgeprobeerd worden, voordat er een goed passend plekje is gevonden. Uitgangspunt is daarbij wel, dat je mag blijven wie je bent. Dat iedereen op zijn eigen manier kleur geeft aan het geheel en het daardoor nog mooier maakt.

Anders dan bij een echte puzzel is ons gezinshuis gelukkig geen statisch geheel. Onze puzzel verandert regelmatig. Soms heb je een plekje midden in de groep nodig, soms wat meer aan de zijkant. Soms heb je behoefte aan veel ondersteuning en soms wil je het zoveel mogelijk zelf proberen. Zo groei je verder door, tot je ons huis verlaat en ergens anders een nieuwe puzzel gaat vormen. Dat klinkt ook door in het “Voortse” in onze naam: we gaan een stuk samen op weg, samen verder, maar we blijven samen vooruit kijken. “Hoeve”, dat klinkt voor ons gewoon als een plek waar iedereen welkom is. Een huis waar iedereen een stukje thuis kan vinden. En dat is wat wij proberen uit te dragen met “De Voortse Hoeve”.